30 april 2018

Photoshop Cursus

Photoshop Cursus

Fotograferen is één ding, de foto afwerken voor een nog krachtiger beeld is minstens zo belangrijk. Dat is de reden waarom een cursus Photoshop essentieel is voor iedere fotograaf die serieus met zijn of haar hobby bezig is.

Een opname met een camera komt hoogst zelden overeen met hoe je iets gezien hebt. Je ogen passen zich namelijk continue aan; de camera doet dat niet. In het echt zie je de wolken in de lucht en het struikgewas in de bosrand. Op de foto is de lucht goed en de bosrand veel te donker, of de bosrand goed en de lucht spierwit.
Met Photoshop kun je je foto weer maken zoals jij het gezien hebt. Je kunt de nadruk leggen waar jij dat wilt. En je kunt de sfeer naar je hand zetten.
De vragen zijn altijd: wat heb je gezien, wat zie je nu en wat wil je dat er gezien wordt? Deze cursus Photoshop leert je de kneepjes van het vak.

Goed photoshoppen is niet eenvoudig. Maar als je het eenmaal door hebt is Photoshop een oneindig mooi programma. Geen ander programma kan daaraan tippen.
In deze cursus Photoshop leer je er snel én heel nauwkeurig mee werken.

Een tipje van de sluier? Je leert een handeling te maken van een basisbewerking, die voor alle foto’s geldt. Door één druk op de knop maak je elke foto meteen nagenoeg goed en blijven alleen nog kleine aanpassingen nodig.

Deze cursus is gericht op de normale fotografie, reportage, landschap en portret.

Je moet zelf over Photoshop CS6 of CC beschikken. (Dus geen Photoshop Elements.)
Elke les neem je je eigen laptop mee.

De cursus bestaat uit 8 lessen en is om de week.
Een avond duurt 2 uur.
Minimaal aantal deelnemers is 3 en maximaal 4.
De prijs: 200 euro

Start: maandag 17 oktober 2022
19.30 – 21.30 uur
17/10; 31/10; 14/11; 28/11; 12/12; 9/1; 23/1; 6/2